Online Μαθήματα Γερμανικών για Ενήλικες!

Γερμανικά με τον απλό τρόπο,
σύγχρονα και αποτελεσματικά!

Λίγα λόγια για εμάς

Το Einfach Deutsch Online αποτελεί ένα διαδικτυακό κέντρο εκμάθησης γερμανικής γλώσσας για ενήλικες. Βασικός στόχος μας είναι ο συνδυασμός των πλεονεκτημάτων της φυσικής τάξης, όπως είναι η άμεση επαφή και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών, με εκείνων που μπορεί να προσφέρει μια ψηφιακή τάξη, όπως είναι η εκμηδένιση των αποστάσεων, καθώς το μάθημα μπορεί να πραγματοποιηθεί από οπουδήποτε.

Μέσω του σύγχρονου και παράλληλα απλού συστήματος που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τον σκοπό του μαθήματος, μπορεί να συμμετέχει σε αυτό ο καθένας εξίσου αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σίγουρα μαθησιακά αποτελέσματα!

Γιατί να μας επιλέξετε

7+1 λόγοι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε!

Μάθε κι εσύ Γερμανικά με τον πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο!

Γνωρίστε μας

Ο Νίκος Λιακάκης, διευθυντής σπουδών και ιδιοκτήτης του Einfach Deutsch Online, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο της Γερμανίας και χειρίζεται την γερμανική γλώσσα ως φυσικός ομιλητής (native speaker). Διαθέτει εγκεκριμένη άδεια διδασκαλίας από τον ΕΟΠΠΕΠ για την διδασκαλία των γερμανικών ως ξένη γλώσσα. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα & Φιλολογία στο ΑΠΘ και αποφοίτησε με «Άριστα» (9,44). Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΠΘ με τίτλο «Γλώσσα και Πολιτισμός στον Γερμανόφωνο Χώρο» με «Άριστα» (9,70), με ειδίκευση στην «Λογοτεχνία – Πολιτισμό». Είναι κάτοχος του C2 και επισκέπτεται συχνά την Γερμανία. Στα πλαίσια των σπουδών του παρακολούθησε μαθήματα πέντε εξαμήνων σε γερμανικά πανεπιστήμια.

Στον χώρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δραστηριοποιείται από το 2015 και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του γι’ αυτήν τον οδήγησε στην απόφαση να ειδικευτεί στην online διδασκαλία και εν συνεχεία να επιδοθεί στην παρακολούθηση πληθώρα σεμιναρίων, ομιλιών και workshops.

5/5

5/5
18 κριτικές

Διαβάστε τις κριτικές μας!

Τι είδους μαθήματα προσφέρονται στο Einfach Deutsch Online;

Το Einfach Deutsch Online παραδίδει μαθήματα σε ενήλικες είτε σε μορφή τμημάτων (4 - 6 άτομα) είτε σε μορφή ιδιαίτερων (1 - 2 άτομα).

Στα τμήματα προσφέρονται μαθήματα για τα επίπεδα A1 - C1 και στα ιδιαίτερα όλα τα επίπεδα του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς (CEFR) A1 - C2.

Πραγματοποιούνται και μαθήματα για Business German;

Το διαδικτυακό πρόγραμμα Business German απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων και έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες που είναι απαραίτητες στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ελάχιστη προϋπόθεση συμμετοχής σε αυτό το πρόγραμμα είναι να έχετε κατακτήσει την γλώσσα τουλάχιστον σε επίπεδο Β1.

Τι απαιτείται για να συμμετέχω στο μάθημα;

Αρχικά, δεν απαιτούνται ειδικές - τεχνολογικές γνώσεις για να συμμετέχετε σε ένα διαδυκτιακό μάθημα. Οι βασικές γνώσεις χρήσης ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή επαρκούν!

Στο μάθημα μπορείτε να συμμετέχετε με τη χρήση υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού. Βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σταθερής σύνδεσης ίντερνετ, καθώς και κάμερας - μικροφώνου, ώστε να καταστεί εφικτή η απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ μαθητών και καθηγητή.

Ποια πλατφόρμα χρησιμοποιείται για τη διεκπεραίωση των μαθημάτων;

Στο μάθημα χρησιμοποιείται η ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα Zoom.

Ακόμα και αν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, είναι πολύ εύκολη στη χρήση και δωρεάν!

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που χάσω κάποιο μάθημα;

Εάν χάσετε κάποιο μάθημα και συμμετέχετε σε τμήμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα σε δεύτερο χρόνο, καθώς τα μαθήματα μαγνητοσκοπούνται. 

Σε ποια γλώσσα διεξάγεται το μάθημα;

Το μάθημα διεξάγεται σε αρχάριο επίπεδο στα ελληνικά και σταδιακά εισάγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η γερμανική γλώσσα στο μάθημα, ώστε από ένα σημείο και έπειτα να χρησιμοποιείται κυρίως αυτή! Στα επίπεδα Β2+ χρησιμοποιούνται κατ’ αποκλειστικότητα τα γερμανικά.

Ποια διδακτική σειρά χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του μαθήματος;

Χρησιμοποιούνται, ανάλογα με το επίπεδο, οι πιο σύγχρονες διδακτικές προτάσεις του εκδοτικού οίκου Klett, στις οποίες προσφέρεται η δυνατότητα χρήσης ενός Learning Management System (LMS).

Το LMS αφορά ένα σύνολο σύγχρονων διδακτικών εργαλείων, φιλικών στον χρήστη και απόλυτα αποτελεσματικών, όπου δια μέσου βιβλίων ηλεκτρονικής μορφής αλλά και διαδραστικού περιεχομένου επιτυγχάνεται μια ευχάριστη μαθησιακή διαδικασία και ενισχύεται η προσπάθεια των μαθητών. Μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη της πρακτικής αυτής είναι η αυτόματη διόρθωση ασκήσεων, η καταγραφή ποσοστών επιτυχίας ασκήσεων και εργασιών και πολλά άλλα. 

Mπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σχετικό βίντεο εδώ.

Από που μπορώ να προμηθευτώ τα βιβλία μου;

Μπορούμε να σας παραπέμψουμε για την αγορά των βιβλίων στον επίσημο ελληνικό ή γερμανικό αντιπρόσωπο της Klett.

Πότε ξεκινούν νέα τμήματα;

Μέσα Οκτωβρίου ξεκινούν τα νέα τμήματα.

Ανάλογα με την ζήτηση μέσα στην ακαδημαϊκή χρονιά υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν νέα τμήματα. Γι’ αυτό σας παροτρύνουμε να επικοινωνείτε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε περίπτωση έναρξης νέων τμημάτων.

Ποια χρονική στιγμή μπορώ να ξεκινήσω ιδιαίτερα μαθήματα;

Ανάλογα με την διαθεσιμότητά μας, μπορείτε να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα ανά πάσα στιγμή.

Με ποιους φορείς συνεργάζεται το Einfach Deutsch Online;

Σε επίπεδο εξετάσεων συνεργαζόμαστε με το Goethe-Institut, ÖSD και telc.

Μπορεί το Einfach Deutsch Online να εκδώσει κάποια βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων;

Ναι, με προϋπόθεση την τακτική παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ανακοινώσεις

×